Admiterea la ASE, iulie 2024. Concurs de admitere la programele universitare de licență, masterat și doctorat

Academia de Studii Economice din București are următoarele facultăți: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Bucharest Business School; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

ASE asigură studenților universității, în campusul universitar din centrul Bucureștiului, condiții moderne de studiu și cazare, despre care candidații pot afla accesând turul virtual al ASE, care poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

Înscrierile la programele universitare de LICENȚĂ au loc online, în perioada 12-19 iulie. ASE oferă 7.696 de locuri la cele 35 de programe de licență cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, dintre care 25 de programe pentru forma de învățământ cu frecvenţă și 10 – la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina Admitere licență, unde candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină, astfel încât să știe, atunci când formulează opțiunile, ce discipline se studiază și care este conținutul acestora pentru fiecare program în parte. Elementul de noutate la Admiterea 2024 este introducerea examenului scris la programele a două dintre facultăți – Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și Facultatea de Drept.

Astfel, candidații care formulează opțiuni pentru programele de studii universitare de licență de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică vor susține un examen scris, ce constă într-un test grilă, la disciplina Matematică, pe baza tematicii afișate pe site-ul universității. Detalii despre desfășurarea concursului de admitere și calcularea mediei generale de admitere la CSIE se regăsesc pe pagina dedicată – ase.ro/admitere-csie.  

La Facultatea de Drept, admiterea se face pe baza unui examen scris, ce constă într-un test grilă la disciplinele Limba română și Economie, conform tematicii de concurs prezentate pe site. Informații complete despre concursul de admitere sunt disponibile pe pagina ase.ro/admitere-drept.  

Candidații la facultățile CSIE și/sau Drept pot formula, de asemenea, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și la alte programe universitare de licență din oferta ASE.

Concursul de admitere pentru celelalte facultăți constă în:

eseul motivaționaltestul de competenţă lingvistică, pentru candidaţii la un program cu predare în limbă străină, sau pentru programul „Limbi moderne aplicate (engleză, franceză)”, care nu au certificat de competență lingvistică recunoscut de ASE;media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Pentru întrebări și informații despre întreg procesul de Admitere pentru toate programele universitare de licență, candidații au la dispoziție paginile instituționale ase.ro/admitere/licenta, Facebook, Instagram. La dispoziția candidaților se află și adresa de e-mail admitere@ase.ro și call center la 021.319.19.00/01, interior 360, 306. 

Înscrierile la programele universitare de MASTERAT se desfășoară online în perioada 18-22 iulie. Toate documentele de concurs se vor încărca în platforma ASE dedicată Admiterii, care va fi accesată prin www.ase.ro, selectând opțiunile pentru programele de studii alese. ASE vine cu o ofertă de 79 de programe universitare de masterat – 4.142 de locuri, în limbile română, engleză, franceză sau germană. Candidații au la dispoziție informații detaliate pe pagina instituțională ase.ro/admitere/masterat, Facebook, Instagram și pot adresa întrebări suplimentare la e-mail consiliere@ase.ro. Biblioteca ASE asigură materialul bibliografic în format digital pentru examenul de admitere la programele de masterat 2024, conform tematicii și bibliografiei de concurs. Candidații pot solicita bibliografia de concurs la adresa de e-mail admiteremaster2024@biblioteca.ase.ro.

Academia de Studii Economice din București a primit dreptul de a conduce doctorate și de a acorda titlul de doctor în științe economice în urmă cu peste un secol, încă din anul 1921. ASE se mândrește cu calitatea școlilor sale doctorale, anul acesta marcând 100 de ani de la susținerea primei teze de doctorat în ASE.

Pentru anul universitar 2024-2025, ASE scoate la concurs pentru programele universitare de DOCTORAT 236 de locuri. Înscrierile au loc online, între 9-11 iulie a.c. Candidații vor încărca documentele de concurs pe pagina doctorat.ase.ro. ASE organizează 11 programe de doctorat, în domeniile fundamentale Științe economice și Drept. Informații complete se regăsesc pe pagina dedicată admiterii la doctorat.

„Facultățile noastre, prin programele de licență și masterat, cât și prin temele oferite spre cercetare la doctorat, sunt în strânsă corelare cu piața muncii, cu cerințele angajatorilor de top.

Avem relații parteneriale solide cu aceștia, îi avem prezenți lângă noi în Consiliul Consultativ al universității, precum și la nivelul fiecărei facultăți, îi avem ca lectori la cursurile noastre, ca profesori invitați. Urmărim, prin tot ce facem, să fim în armonie cu cerințele de pe piața muncii de astăzi, dar și în proiecție cu ceea ce vor solicita angajatorii în perioada următoare. Așadar, rămânem o universitate deschisă către societate.” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. În prezent, ASE are semnate peste 350 de acorduri bilaterale cu parteneri din 45 de țări, prin care se promovează creșterea calității procesului didactic și a experienței educaționale oferite studenților, absolvenților și cadrelor didactice din universitate. Studenții au deschise numeroase oportunități educaționale, în funcție de domeniul lor de interes. Angajatorii apreciază studiile universitare oferite de universitatea noastră, iar diploma de absolvent al Academiei de Studii Economice constituie garanția unui viitor sigur, a unei cariere de succes și a unei bune inserții pe piața muncii – 86% dintre absolvenții noștri

își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

La 111 ani de excelență academică, universitatea de la kilometrul zero al învățământului economic superior din România are un brand de notorietate și o comunitate puternică – 25 000 de membri și peste 350 000 de absolvenți – recunoscute la nivel internațional.